Afvallen in 2016? Hier moet je op Zuid zijn met je sportieve voornemens

Sportieve voornemens voor Zuid

Gezonder eten en meer sporten. Dat is voor 64 procent van de Nederlanders dit jaar hét goede voornemen. ZieZuid geeft tips voor een sportief 2016 op Zuid.

Fitness

Een halfuurtje op de loopband, een stukje roeien, aan de gewichten hangen, de heupjes los met Zumba of toch die wekelijkse spinklas? Met een abonnementje op de sportschool verdwijnen die kerstkilo’s als sneeuw voor de zon. Op Zuid zijn er genoeg te vinden. Van ketens als Fit for Free, Basic Fit tot wat kleinere particuliere scholen. We hebben op Zuid zelfs een 24 uurs sportschool! Anytime Fitness aan de Laan op Zuid. Er is dus geen smoes te bedenken om niet te gaan.

Met fitness verbrand je tussen de 300 en 400 calorieën per uur.

Sportief in het park

Is de sportschool niets voor jou? Heb je liever iets zonder abonnementen? Ga dan gewoon een keer wandelen in het Zuiderpark. Lekker ongedwongen in de buitenlucht. Het park is zo’n 430 voetbalvelden groot, dus er valt nogal wat te wandelen en te ontdekken. Bijvoorbeeld het kleine openlucht sportschooltje en het grote sportterrein Sportplaza. Hier kun je voetballen, basketballen, volleyballen, handballen en hockeyen. Keuze te over. En allemaal hartstikke gratis.

Met wandelen verbrand je tussen de 200 en 300 calorieën per uur.

Sporten in het park van zuid

Voetballen

Voetbal zal waarschijnlijk altijd de meest populaire sport in Nederland blijven. Op Zuid rennen we in de weekenden in onze korte broeken ook graag achter die leren knikker aan. Bijvoorbeeld aan de OIdegaarde. Aan deze weg tegen het Zuiderpark zitten maar liefst zes voetbalclubs naast elkaar. Bij elke vereniging kun je doorgaans een keer gratis proeftrainen. Ben je een mooi-weer-voetballer? Dan kun je met een paar vrienden een zaal in een van de sporthallen op Zuid huren voor een potje zaalvoetbal. In het Topsportcentrum of sporthal de Wielewaal bijvoorbeeld.

Met een uurtje voetballen verbrand je zo’n 500 á 600 calorieën.

Voetbal in zuid

Boksen

Met boksen verbrand je zo’n 300 calorieën per half uur. Kijk, dat tikt lekker aan. Een van de meest bekende gym’s op Zuid is die van Jan Oosterbaan. In zijn Oosterbaan Gym kun je niet alleen terecht voor boksen, maar ook voor kickboksen en thaiboksen. En als je het van iemand kan leren dan is het wel van Jan. Hij is namelijk voormalig Nederlands kampioen kickboksen.

Met een uurtje boksen verbrand je tussen de 600 en 700 calorieën.

Boksclub in zuid

Honkbal

Laat 2016 vooral het jaar worden van de verrassingen. Ga het avontuur aan. Spring in het diepe. Doe ook op sportgebied is iets anders. Probeer honkbal eens. Bij Urban010 in Lombardijen kun je een aantal proeftrainingen meedoen.

Met een uurtje honkbal verbrand je tussen de 300 en 400 calorieën.

One thought on “Afvallen in 2016? Hier moet je op Zuid zijn met je sportieve voornemens

  1. Rexe Reply

    De motivatie komt vanuit jezelf dus heb je geen sportschool nodig om te kunnen sporten dus…..waarom niet lekker in de openlucht, het kost je geen geld en het is veel makkelijker om een maatje mee te nemen. Super!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *