8 tips voor een bruisend voorjaar op Zuid!

8 tips voor een bruisend voorjaar op Zuid

Het voorjaar is in aantocht. Nu de eerste zonnestralen doorkomen staan wij te trappelen om erop uit te gaan. Waar beter dan op Zuid, dat deze Lente bol staat van de activiteiten. ZieZuid zocht uit waar jij de komende tijd moet zijn.

Holi Feest

Een kleurrijk feest voor iedereen. De Hindoestanen luiden met Holi het nieuwe jaar in en dat wordt flink gevierd. In het Zuiderpark is 23 maart een groot feest waar iedereen, ongeacht kleur of cultuur, welkom is. Zorg dat je wat oude kleren aantrekt want de bekende gekleurde poeder gaat er maar moeilijk uit. Een unieke mogelijkheid om een andere cultuur te ontdekken en om je gewoon even helemaal te laten gaan!

Holi Zuiderpark

Pal Mundo Festival

Dompel je tijdens het Paasweekend onder in Caribische sferen tijdens Pal Mundo in Rotterdam Ahoy. Daar vindt 26 en 27 maart het grootste indoor Latin & Caribbean festival van Europa plaats. Buiten mag het dan nog fris aanvoelen, maar eenmaal op de dansvloer stijgt de temperatuur tot zwoele hoogte. Meerdere internationale topartiesten maken er op Zuid een heerlijk feest van.

Pal Mundo

De Ballebak

Kinderen worden onrustig van dat mooie weer. Neem ze mee naar De Ballebak aan de Charloisse Lagedijk en laat ze even uitwaaien in een van Nederland’s grootste ballenbakken. U stopt ze ’s avonds moeiteloos in bed. De Ballebak is een speelparadijs met vier verdiepingen waar kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen klimmen, klauteren en schaterlachen tot ze erbij neervallen. Bij mooi weer gaat het buitenterrein open waar je in het zonnetje toekijkt hoe de kids de rest van de speeltoestellen ontdekken.

`de Ballebak 2 (1)

Picknick

Pak een fles wijn, vers fruit en wat zelfgesmeerde broodjes in voor een picknick in het Zuiderpark, het grootste stadspark van Nederland. Een groene oase ter grootte van 430 voetbalvelden, dan vind je dus altijd een plekje. Volgens kenners is het Zuiderpark niet alleen het grootste, maar ook het mooiste park van het land. Als het gehang op je kleedje begint te vervelen kun je zo de kajak instappen voor een rondje over de kanovijver. Heerlijk!

De marathon

Nergens kom je dichter bij de Marathon dan op Zuid. Zondag 10 april lopen duizenden deelnemers de 42 kilometer door Rotterdam en daarvan is het grootste deel op Zuid. Pak je klapstoeltje en zet hem langs de Oldegaarde, Laan op Zuid of het Havenspoorpad en geniet van het allerbeste uitzicht op de marathon. Als de lopers voorbij zijn kun je langs de route op veel plekken genieten van live muziek, markten en tientallen activiteiten voor de kleinsten.

marathon Zuid

Foto is gemaakt door: John de Pater

Pak de fiets!

Door de ruimtelijke opzet van Rotterdam-Zuid is er voor fietsliefhebbers alle gelegenheid om Zuid eens vanaf de fiets te bekijken. Start in de Waalhaven en zie de haven van dichtbij aan het werk. Rijd vervolgens door naar Oud-Charlois, een historisch stukje Rotterdam en een restant van wat ooit een Zuid-Hollands dorpje was. Fiets dan door naar de Wielewaal, een groene oase te midden van de drukte van de stad. Vervolgens fiets je over de Charloisse Lagedijk, de Zuidelijkste weg van Rotterdam en misschien wel de mooiste weg van Zuid, richting het Surfmeer voor een ijsje bij Brasserie Vrijenburg. Dan linksaf naar het Zuiderpark voor een picknick?

Ladies Run

Eind mei vindt weer de jaarlijkse Ladies Run plaats. Een sponsorloop voor Pink Ribbon, een stichting die borstkanker onder de aandacht brengt. De dames kleden zich in oogverblindend roze en lopen een van de drie afstanden door het Zuiderpark. Start en finish zijn bij Ahoy. Trek je sportschoenen aan en doe mee of moedig de loopsters aan vanaf de kant en geniet van de roze zee die aan je voorbij trekt.

Ladies Run voorjaar tips

Zonnig terras

Pak een terrasje en geniet van de eerste zonnestralen. Dit kan natuurlijk bij Hotel New York, maar ook in de Entrepothaven waar talrijke bars en cafés langs het water liggen. Voor een uniek uitzicht doe je een drankje op het terras van de SS Rotterdam, waar je over zowel de haven als over de skyline van Rotterdam uit kijkt. Wil je bij je drankje ook nog een goed broodje, neem dan plaats op het terras van de Fenix Food Factory op Katendrecht. Rotterdamse producten en een Rotterdams uitzicht op de indrukwekkende Wilhelminapier. Proost!

8 tips voor een bruisend voorjaar op Zuid

 

One thought on “8 tips voor een bruisend voorjaar op Zuid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *