Fiets een rondje om het Deliplein dit weekend!

Ronde van Katendrecht

Nog op zoek naar een leuk uitje voor komend weekend? Kom naar de Ronde van Katendrecht op Rotterdam-Zuid!  Dit evenement groeit dit jaar zelfs uit tot een meerdaags festival. Van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 mei kun je genieten van sportiviteit, cultuur en food. De Ronde wordt aanzienlijk uitgebreid met tal van wielerwedstrijddisciplines en een hardloopwedstrijd. Ook niet-sporters komen aan hun trekken met livemuziek, theater en een kinderprogramma.

Programma Ronde van Katendrecht

Het festival start op donderdagavond in het Verhalenhuis Belvédère.  Uit de mond van originele Kapenezen en passanten kun je genieten van verhalen over de geschiedenis van de wielerronde. De vrijdagavond beginnen de eerste races. Op het hart van het festival, Het Deliplein, staan dan ook  twee podia met livemuziek, foodtrucks met diverse versnaperingen en theatrale acts. Cultureel genieten dus.

Op zaterdag begint het volle programma al in de ochtend met om 11:00 uur de Rabo Dikke Banden Race (zie verderop). Hierna volgen de diverse wielerrondes én, voor het eerst dit jaar, een hardloopwedstrijd van 10 kilometer.

Op het podium is er de hele dag een gevarieerd muzikaal programma met onder andere Diggy Dex, Lost Cabin en DJ Frau Rosenrot. Verder worden de mooiste verhalen voor volwassenen verteld in de Sauna Diana Bus, is het beruchte Wielercafé Katendrecht terug en zal De Grote Dave & Youri Show voor de nodige hilariteit zorgen.

Naast de races, het theater en de muziek is er ook een uitgebreid programma voor kinderen. Zo is er voor de kleintjes divers vermaak door de Kiddy Ride Police Control, de Slakkenman, Kalasa en Borre voorleesverhaaltjes. En niet te vergeten; voor de kids is er de Rabo Dikke Banden race!

Logo ronde van Katendrecht

De Rabo Dikke Banden race

Zijn de banden van je fiets goed opgepompt? Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Heb je geen wielerlicentie bij de KNWU? Doe dan mee aan de Rabo Dikke Banden Race!

Meedoen aan de Rabo Dikke Banden Race kan gewoon op je eigen fiets. Het maakt niet uit of het een gewone fiets, een mountainbike of een citybike is, als het maar geen racefiets is.

Er wordt gereden in verschillende leeftijdscategorieën, zodat leeftijdsgenoten tegen elkaar fietsen. Bij voldoende aantal deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes. De Rabo Dikke Banden Race voldoet aan de eisen van de KNWU (Koninklijke WielrenUnie). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parcours afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht. Deze is eventueel gratis bij de organisatie te leen.

Ben jij, of heb jij thuis, een wielrenner in de dop die graag wil meedoen? Inschrijven is gratis en kan via de website rondevankantendrecht.nl of ter plaatse. Zaterdag 21 mei om 11.00 uur klinkt aan de Veerlaan (Deliplein) het startschot voor de Rabo Dikke Banden Race.

Wie weet staat er straks een nieuwe Tom Dumoulin op het hoogste podium met een gouden plak om de nek!

Kom ook!

Kortom; De 5e editie van de Ronde van Katendrecht  wordt een festival voor jong en oud waar cultuur en sport elkaar ontmoeten! Het festival vindt plaats van 19 tot en met 21 mei op en rond de Veerlaan en het Deliplein op Katendrecht en is gratis toegankelijk.

Het laatste nieuws en het volledige programma is te vinden op de website Ronde van Katendrecht of via  Twitter, Facebook en Instagram.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *