Liefde voor Feyenoord, onderwijs en Rotterdam-Zuid

Met een nostalgisch terugblik uitkijken naar de mooie toekomst van Rotterdam-Zuid. Lees hieronder het verhaal van deze toch nog Zuiderling.

“ Wat is mijn band met Rotterdam Zuid? Natuurlijk de club Feyenoord. Ik ben een groot voetbalfan en voetbalde in mijn jongere jaren ook regelmatig op Zuid tegen Feyenoord. Als voetballer speelde ik voor de club A66 in de landelijke hoofdklasse tegen clubs zoals Feyenoord. Zuid is voor mij ook een mooie herinnering uit mijn jeugd en studietijd. Veel van mijn vrienden wonen nu nog steeds op Zuid. Deze vrienden woonden destijds op de Boergoensevliet en in Pendrecht. In mijn studietijd en de jaren erna heb ik in de buurt van de Pascalweg in de wijk Lombardijen gewoond. Mijn opa en oma hadden een zomerhuisje op de camping het Kruiningergors in Oostvoorne. Elke zomervakantie ging ik vanaf Rotterdam-Zuid op de fiets richting Oostvoorne.

NPRZ en ZieZuid

Helaas zag ik eind jaren negentig aan kanteling ontstaan op Rotterdam-Zuid. Ik ben toen verhuisd naar Ridderkerk. Een belangrijke reden van mijn vertrek was het achterstallig onderhoud op de huurhuizen en het verdwijnen van recreatieve voorzieningen in Rotterdam-Zuid. Dit heeft mij altijd pijn gedaan, want Rotterdam-Zuid verdiende dit niet. Ik ben, de laatste tijd, dan ook zeer tevreden dat Rotterdam-Zuid weer de aandacht krijgt die ze verdient. Ik ben betrokken in een aantal programma’s, zoals het NPRZ en ZieZuid. Samen met de betrokkenen zie ik veel positiviteit. Dagelijks zie ik Rotterdam-Zuid weer herstellen van jarenlang achterstallig onderhoud. Mooie voorbeelden zijn op dit moment de verbouwingen rondom Zuidplein en het bouwen van nieuwe mooie koop- en huurwoningen. Het succes van Katendrecht heeft hier een grote rol in gespeeld.

Pascal Scholtius met uizicht op Zuid
Pascal Scholtius met uizicht op Zuid

STC-Group

Als collegedirecteur binnen de STC-Group (het Scheepvaart en Transport College) ben ik verantwoordelijk voor het VMBO. Een van de moderne locaties staat in de locatie Waalhaven en is vier jaar geleden opgeleverd. Mede door dit succes bouwen we nu een extra gebouw dat maar liefst twee keer zo groot is en waar komende september een aantal Mbo-opleidingen worden gehuisvest. Hiermee laten we als STC zien dat we vertrouwen hebben in de locatie op Zuid en investeren we in de bewoners van Rotterdam-Zuid. Veel leerlingen die starten op het VMBO op Rotterdam-Zuid volgen ook het MBO op onze school. Onze leerlingen uit Rotterdam-Zuid zitten daarmee middenin de Rotterdamse economie. Daarom is het ontzettend belangrijk om leerlingen een combinatie aan te bieden van kennis, houding, vaardigheden en reflectie die veel breder is dan nu. Hiervoor werk ik dan ook nauw samen in de werkgroepen Children Zone en Loopbaan begeleiding die onder het NPRZ vallen.

In mijn omgeving kom ik veel Rotterdammers tegen die nog steeds hun mouwen opstropen om Rotterdam Zuid op de kaart te zetten. “Rotterdam Zuid heeft een mooie toekomst.”

Nieuwbouw STC-locatie Waalhaven - per september 2016
Nieuwbouw STC-locatie Waalhaven – per september 2016

Pascal Scholtius
Collegedirecteur STC-Group
Rotterdam Waalhaven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *