Museumnacht Rotterdam-Zuid

Aanstaande zaterdag 4 maart is het weer Museumnacht in Rotterdam. Eén nacht waarin ruim veertig locaties in Rotterdam tussen 20:00 uur en 01:00 uur hun deuren openen. Met slechts één ticket (17,50 euro voor volwassenen) mag jij op deze avond overal naar binnen. Met een speciaal programma zorgen de deelnemers voor een echt cultureel feestje. Veel is in het centrum, maar ook Rotterdam-Zuid mag je op deze avond niet overslaan!

1. Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum maakt het wel heel makkelijk om de Erasmusbrug over te komen. Je kunt namelijk bij de bussluis bij Boijmans van Beuningen gratis in een Mini stappen die jou naar het fotomuseum brengt. Betreed de donkere kamer van het selfie medium om alles over jezelf te weten te komen of loop langs de meer dan 5 miljoen beelden.

Fotomuseum
Fotomuseum

2. Feyenoord museum

Tijdens deze Museumnacht krijg je de kans om de Kuip in de avond te bezoeken. Het museum zelf is sinds januari dit jaar vernieuwd. Je loopt via de oude spelerstunnel zo het nieuwe Feyenoord Museum in. Maak een rondje door de geschiedenis van Feyenoord en haar stadion. Je kunt de hele avond ook een lekker drankje doen in ‘De Vereeniging’ voorheen bekend als de Stadionzaal.

Feyenoord
Feyenoord

3. Verhalenhuis Belvédère

In Verhalenhuis Belvédère kun je de tentoonstelling van de Wederopbouwkinderen zien. Dit zijn de kinderen van Rotterdamse kunstenaars en architecten uit de wederopbouwtijd. Tijdens deze nacht kun je aan tafel met deze kinderen. Er worden verhalen gedeeld, er zijn proeverijen en om 22:00 uur begint de film ‘Gaten in de Muur’. Een film over de samenwerking van deze kunstenaars en architecten.

Verhalenhuis Belvédére
Verhalenhuis Belvédére

4. Dutch Pinball Museum

Een avondje flipperen in het Dutch Pinball Museum is natuurlijk leuk voor jong en oud. Oprichter Gerard van Sanden neemt je deze avond graag mee langs zijn bijzondere, zeldzame, historische of soms gewoon mooie flipperkasten. Met bijna 80 werkende machines is er geen reden om je te vervelen.

DutchPinball
DutchPinball

5. RAAF Rotterdam

Tijdens de Museumnacht is het bij RAAF tijd voor een silent disco, maar niet zomaar een silent disco. Stap het ‘Fantasy Forest’ van videokunstenaar Emile Steginga in. Een bizar dansavontuur en een goed biertje zijn de perfecte afsluiter van deze Museumnacht.

Raaf
Raaf

Bekijk voor meer informatie de website van de Museumnacht010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *