Ontdekkingsreis op Zuid

Ontdekkingsreis op Zuid - ZieZuid

Ja, ja en ja. Rotterdam-Zuid is een gebied met sociale, fysieke en economische achterstanden. Dat is het beeld dat bij veel mensen leeft. Een beeld dat wordt gedragen door de veelal negatieve berichten in de media. En ik kan het weten, want ik heb als journalist menig kritisch stuk over Rotterdam-Zuid geschreven. Maar Rotterdam-Zuid is meer dan de som van haar problemen. Veel meer. Het is een gebied met 200.000 inwoners, net zoveel als in een grote stad als Eindhoven. Een plek waar meer dan 150 nationaliteiten naast elkaar leven. Het is het thuis van Feyenoord. En het grondgebied van vele onontdekte parels. Want weinig mensen zijn bekend met Zuid. En daar willen we met de campagne ZieZuid verandering in brengen.

Met heel veel plezier neem ik je de komende weken op dit blog mee op ontdekkingsreis door Rotterdam- Zuid. We gaan langs bij de schitterende tuinen van tuindorp Vreewijk, we verkennen de multiculturele Afrikaanderwijk, gaan een hapje eten op het culinaire Deliplein en nog veel meer. Ik heb er als levenslange inwoner van Zuid ontzettend veel zin in. We gaan er iets moois van maken. Vanaf deze plaats ga ik je laten zien dat Zuid ook heel mooi, leuk, verrassend en inspirerend kan zijn.

Over mij
Mitchell Daamen is een 26-jarige freelance journalist. Voor diverse media, o.a. voor NRC Handelsblad, Nieuwe Revu en de website De Rotterdammert.nl, schrijft hij regelmatig over Rotterdam. Vaak over Rotterdam-Zuid, de plek waar hij opgroeide en nog altijd woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *