Ontspannen in Tuinen op Zuid

Ontspannen in Tuinen op Zuid

 

Ontspannen.. wie wil dat nou niet? Wat helemaal mooi is, is ontspannen in een van de verborgen tuinen op Zuid. Helaas weten weinig mensen af van deze mooie tuinen.. Hier moet verandering in komen.

Dit weekend, op 11 en 12 juni, openen een aantal bewoners en organisaties in Rotterdam hun tuinen voor bezoekers. Na een korte aanmelding ben je vrij om langs de tuinen te gaan. Rustig even rondkijken en heerlijk ontspannen. Rond de 90 tuinen in Rotterdam zijn open, waarvan ongeveer 30 tuinen op Zuid.

Een voorbeeld van een verborgen tuin is de “Rotterdamse Munt” op de Brede Hilledijk 2. Dit is een unieke buurttuin met 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, midden in de stad. Ook is er een terras en een tuinwinkel.

Rotterdamse Munt
Verkoelen in de Rotterdamse Munt

Een ander prachtig voorbeeld is de “Botanische tuin” in de Afrikaanderwijk op het Afrikaanderplein 37A. In deze zeer oude tuin is een grote verzameling van planten te zien. Er zijn ook bijzondere Rotterdamse vondsten te vinden. De tuin bestaat al sinds 1923 en is zelfs een rijksmonument.

Botanische tuin
Wandelen door de bijzondere planten

De culturele tuinen mag je ook zeker niet missen. “Shofukan” is het Japans cultureel centrum van Rotterdam-Zuid. De unieke theetuin is aangelegd volgens Japanse traditie, met stap- en tuinstenen en een apart theehuisje. ZieZuid schreef al eerder over deze prachtige tuin. ”Shofukan” is terug te vinden op de Charloisse Kerksingel 32-14.

Shofukan
Cultuur snuiven in Shofukan

Een toegangsbewijs voor het hele weekend kost je  € 3,-, met de Rotterdampas maar € 2,-. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen in de tuinen. Tijdens het weekend kun je ook je toegangsbewijs kopen bij een selectie van de deelnemende tuinen. De adressen worden op vrijdag 10 juni op de website geplaatst. Hier kun je ook je route uitstippelen. Meer informatie is terug te vinden op de website van de verborgen tuinen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *