De Palmboom, een begrip op Zuid

De Palmboom

De Palmboom, een eettent waar je onder het genot van lekkere, Surinaamse gerechten ook plezier kunt beleven aan mooie verhalen en activiteiten. Een klein en traditioneel eettentje waar gezelligheid voorop staat.

“De Palmboom, daar hebben ze een van de lekkerste Surinaamse gerechten”, zei een van mijn collega’s. Ik hou van lekker eten, en al helemaal van Surinaamse gerechten. Daarom ga ik de Palmboom verassen met mijn bezoekje. Nou ja, echt een verassing is het niet. Ik belde de heer Ganeshi, de eigenaar van Palmboom, om te zeggen dat ik binnen twee uurtjes bij hem ben, mits dat oké is. En ja hoor, dat kon gewoon! Want zo gaat het nou eenmaal bij hem. Hij is van de spontaniteit.

De Palmboom

Toen ik aankwam, moest ik heel even wachten. Het was erg druk. Van jonge scholieren, tot zakenlui en vaste klanten die langskomen om de een babbeltje  te maken of even dammen. Dammen is een van de hobby’s van de heer Ganeshi. Ja, en inmiddels ook van zijn klanten.

Altijd druk..
Altijd druk..

“Dus jij bent de dame die ik aan de telefoon heb gehad?”, roept hij lachend. “Laten we zitten, ik ga alvast dé lekkerste Bara die je niet elders hebt geproefd voor je bestellen”, zegt hij, terwijl we naar de tafel lopen. Ik ben benieuwd. Daar is die al, mijn Bara met kipkerrie en heeeeul klein beetje Surinaamse sambal. Ja, want anders wordt het heel erg heet. Hij ruikt heerlijk. “Hoelang bestaat de Palmboom? Vertel me wat meer over”, vraag ik de heer Ganeshi, terwijl ik een hap neem van mijn Bara. Lekker, laat ik met gebarentaal merken. (Het is ook een beetje heet, maar dat laat ik niet merken).

Een begrip op Zuid

De Palmboom met de lekkerste broodje Kip kerrie van Nederland is inmiddels een begrip op Rotterdam-Zuid.  Bijna iedereen kent het. “Dat is alleen maar mooi toch”, zeg ik even tussendoor. Ganeshi: “Ja zeker, we hoeven geen reclame te maken, mensen weten ons altijd wel te vinden. Ik ben ook niet zo van reclame. Het concept heeft zichzelf uitgerold. We bestaan ook al heel lang, bijna 20 jaar. De Palmboom is altijd een familiebedrijf geweest. In het verleden is Palmboom één keer van naam veranderd, maar iedereen bleef het de Palmboom noemen. De nieuwe naam heeft niet lang geduurd. Na een reorganisatie hebben we de naam opnieuw naar Palmboom veranderd. “Het blijft nu wel bij de Palmboom?”, vraag ik, terwijl ik het antwoord al weet. “Ja altijd”, zegt hij met een zelfverzekerde toon.

De lekkerste broodje kipkerrie
De lekkerste broodje kip kerrie

Dhr. Ganeshi, van ICT-er tot dichter en kok

De eigenaar van de Palmboom is van alle markten thuis. Hij is een amateur dichter. Hiervoor heeft hij in het verleden zelfs een prijs gewonnen. Gedichten schrijven is een van zijn passies. Hij verzint er een ter plekke:
“Waar je heerlijk kunt eten
Als je nog niet hebt gegeten
En eenmaal binnen met je geliefde
Kun je liefde met het eten overwinnen”

Verder is hij ook kundig in ICT branche en is hij tijdelijk actief geweest als timmerman. Maar zijn echte passie is toch De Palmboom ontwikkelen. Ze zijn inmiddels een groot succes en niet alleen op Zuid.

Succes van de Palmboom

Naast Palmboom Vuurplaat is Palmboom ook gevestigd in de Markthal in Rotterdam. Tot grote vreugde van zijn zoon en de heer Ganeshi is er ook een derde vestiging langs de A13 tussen Delft en Rotterdam. Ze zijn hiermee de eerste ‘Snelwegsurinamer’, iets waar de familie (met recht) erg trots op is.

De Palmboom in de Markthal
De Palmboom in de Markthal

Bij de Palmboom is het altijd gezellig. Als je van vers en traditioneel Surinaams eten houdt, dan moet je er een keer zijn geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *