Geen woorden, maar daden

Hoewel de deuren in september open gingen, vindt donderdag 26 januari van 16.30 – 20.00 uur de Grand Opening plaats van Plint010. Rotterdamse ondernemers en wijkbewoners zijn uitgenodigd om kennis te maken met deze werk- en leeromgeving. Gisella Silva, coördinator van Plint010 vertelt hieronder over Plint010 en haar passie voor haar werk op Zuid.

In juni 2016 ben ik begonnen met het project. Dit was voor mij een mooie kans om de liefde die ik voor de stad Rotterdam voel, en Zuid vooral, te verenigen met de behoefte van de instelling om toegankelijk, verbindend en ondernemend te zijn. In de functie van coördinator ben ik ook projectleider en programmamanager wanneer nodig. Ik vat het echter graag samen met één allesomvattend woord: de verbinder. Ik speel match maker tussen de stad en de opleidingen en diens studenten. Ik help graag bij het inzetten van al onze talenten om de verbondenheid te verhogen. Waarom?

Hogeschool Inholland Rotterdam is een mooie weerspiegeling van de onontdekte kant van de stad. Inholland is een thuis voor elke student en alleen gedrevenheid en inzet tellen. Net als Rotterdam is het credo ‘geen woorden, maar daden’. Geïnspireerd door deze wereldstad maken Inholland studenten kennis met de toekomstige praktijk.

De plint

Met het idee dat goede relaties ruimte bieden aan grote prestaties, is Plint010 ontstaan. Dit nieuwe onderdeel van Inholland Rotterdam zit letterlijk in de plint van het pand. Vanuit metrostation Wilhelminaplein op de Kop van Zuid loop je er pal tegenaan, laagdrempeliger kan niet. Wat Plint010 is, is niet met één woord te omschrijven. Het is de plek waar leren werkt én verbindt. We verbinden ondernemers met studenten, studenten met bewoners, medewerkers met de stad en ook weer andersom. Dit doen we door hard te werken en werkend te leren.

Plint010
Plint010

Paraplu

Rotterdamse ondernemers kunnen bij ons terecht met vraagstukken, opdrachten en projecten. Wij koppelen deze vervolgens aan enthousiaste en ondernemende studenten die de uitvoering ervan verzorgen. Leerwerkbedrijven, activiteitencommissies en projectgroepen vanuit de opleidingen komen ook als Plintbewoners onder één dak bij elkaar. Ze kunnen elkaar hier makkelijk vinden, elkaars talenten benutten en hun krachten bundelen. Verder faciliteren we graag leuke ideeën en goede initiatieven van collega’s die Rotterdam-Zuid op de kaart willen zetten. Bij Rechtswinkel010, onderdeel van Plint010, geven Inholland studenten met een juridische achtergrond gratis advies en bijstand aan bewoners uit omliggende wijken. Het is in wezen een grote paraplu, waar iedereen gezellig onder mag komen staan.

Gratis juridische hulp door studenten
Gratis juridische hulp door studenten

Verbinding

Wij slaan die paraplu open, omdat we verbinding willen creëren. Niet alleen op het gebied van onderwijs en praktijk, maar ook op sociaal gebied. De samenwerking binnen Plint010 zorgt voor binding tussen onze studenten en met de hogeschool. Ook worden contacten met onze directe omgeving, zowel met bewoners en ondernemers als met de stad, intensiever. We hopen dat we met het verbinden van energie en ideeën ons steentje bij kunnen dragen aan al het moois dat Rotterdam-Zuid te bieden heeft. Daarnaast willen we Rotterdammers voor wie al dat moois nog onontdekt is, ook doen houden van dit stukje Rotterdam.

Magic

Als coördinator biedt Plint010 mij geen saai moment. Het is een bruisende omgeving waarin ik veel diverse mensen met verschillende achtergronden leer kennen, die allemaal een passie hebben voor Rotterdam-Zuid en/of het onderwijs. Omdat onze ligging zo centraal is, weet iedereen me te vinden. Zo weet ik goed wat zich afspeelt binnen onze vestiging en binnen onze stad. Ik ben trots op wat we de afgelopen maanden bereikt hebben, in nog maar de opstartfase. Elke dag leer ik weer out of the box te denken en uit mijn comfort zone te komen, maar… that’s where the magic happens!

Gisella Silva
Coördinator Plint010

Gisella Silva, coördinator Plint010
Gisella Silva, coördinator Plint010

coördinator

_____________________________________________________________________________________________________

Wil je bij de opening van Plint010 aanwezig zijn? Je kunt je nog tot 23 januari aanmelden! Klik hier om je aan te melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *