Rotterdam op haar best

Theater Walhalla Rotterdam op zijn best

Toen mij gevraagd werd een blog te schrijven voor Zie Zuid heb ik dat zonder aarzeling aangenomen. Ik heb namelijk veel te danken aan Zuid,  in het bijzonder aan Katendrecht. Het is ondertussen al weer bijna 3 jaar geleden dat ik van het Brabantse platteland naar Rotterdam verhuisde. Een fijn appartementje in Rotterdam Zuid voelde vanaf het eerste moment als thuis.

Toch kende ik eigenlijk niemand in Rotterdam en had ik, buiten mijn bijbaantje in de horeca, weinig sociale contacten. In Brabant had ik altijd een baan in de culturele sector gehad maar die banen liggen helaas niet voor het oprapen. Je netwerk is van groot belang , helaas was mijn netwerk behoorlijk ver verwijderd van de Rotterdamse culturele sector. Ik solliciteerde me gek, maar besefte al snel dat ik het anders moest aanpakken.

 

Werken bij Walhalla

Een vriendin wees mij op een stagevacature bij Theater Walhalla. Ik was op slag verliefd. Ik voelde alleen al aan de website dat ik dit super gaaf ging vinden. Nog voor het lezen van de stagevacature bestelde ik kaartjes voor een voorstelling bij Walhalla.

Daarna ging het heel snel. Ik heb een open en eerlijke brief geschreven waarin ik aangaf niet op zoek te zijn naar een stageplek, maar dat ik heel graag twee dagen in de week vrijwillig bij ze wilde werken. Nog geen dag later kreeg ik een belletje of ik op gesprek wilde komen. Het moment van het gesprek kan ik me nog heel goed herinneren. Eén voet over de drempel en ik voelde mij thuis. Wauw, was het enige wat door me heen ging. Wat gaaf om op zo’n manier theater aan een groot publiek aan te kunnen bieden. Ook het gesprek was bijna vertrouwd te noemen. Ik was dus ook dolenthousiast toen ik hoorde dat ik twee dagen in de week aan de slag kon bij het leukste theater waar ik ooit ben geweest.

Theater Walhalla show

Thuis in Rotterdam

Samen met mijn werk bij Theater Walhalla kwam ook Katendrecht op de radar. Nog steeds vind ik het erg bijzonder hoe snel ik mij verbonden voelde met de Kaap. Voor mij is Katendrecht echt Rotterdam op haar best. Geschiedenis, goede sfeer, fijne mensen en het bourgondische leven; de perfecte combinatie. Dankzij het warme bad van Theater Walhalla en de leuke tijden op Katendrecht, voelde ik mij nog meer thuis in Rotterdam. Belangrijker nog, ik had het gevoel dat ik een plekje had verworven.

Een half jaar lang heb ik twee dagen in de week met ontzettend veel plezier gewerkt bij Walhalla. Daardoor voelde ik me gesterkt in mijn zoektocht naar een betaalde baan. Die vond ik niet veel later in een ander theater. Toch ben ik altijd graag terug gegaan naar Katendrecht en Theater Walhalla. Ik was door het dolle heen toen ik in oktober 2015 werd gebeld of ik misschien interesse had om terug te komen.

Theater Walhalla kantine

Terug bij Theater Walhalla

En dat brengt ons weer in het nu. Ondertussen werk ik sinds november weer bij Theater Walhalla en voelt het alsof ik nooit ben weg geweest. Ik weet gewoon zeker dat ik hier op mijn plek ben. De persoonlijke, warme en gastvrije benadering. De combinatie van talentontwikkeling afgewisseld met professioneel theater. Deze formule  maakt mij ongelofelijk enthousiast. Voor mij is dit waar theater om draait. Na jaren werkzaam te zijn in het theater kan ik zelf ook nog steeds heel gelukkig worden van een theateruitje. Plekken als Theater Walhalla, gevestigd op de fantastische Kaap, houden mijn vlammetje brandend.

Marieke van der Heijden
5-4-2016

One thought on “Rotterdam op haar best

  1. Wil Jansen Reply

    Ik ben het helemaal eens met Marieke,

    Katendrecht is meer hip and happening dan ooit en het Walhalla theater een echte aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *