Rotterdam Zuid gaat schitteren!

Diamant Maashaven

De komende drie jaar komt er aan de Maashaven een gigantische, levensgrote diamant te hangen die de omgeving rond de Maashaven zal doen verlichten.

Het schitterende object, BlingBling, wordt 4 meter breed en weegt ruim 400 kilo. Het wordt opgehangen aan een van de oude graanmachines voor de Maassilo. De diamant tovert mede door zonweerkaatsing een prachtige verlichting die de haven en de omgeving laat schitteren en maakt Rotterdam Zuid nog levendiger.

BlingBling

BlingBling is het winnende idee van de prijsvraag Rotterdam CANVAS. Dit project maakt onderdeel uit van Rotterdam viert de stad! en komt voort uit het n’COR programma van Stichting De Verre Bergen. Het programma bood vijf jonge Rotterdamse cultuurmakers de kans om aan de slag gaan met een gezamenlijk project voor de stad. Samen bedachten zij het project Rotterdam CANVAS met als doel vernieuwende kunstproductie te stimuleren, de buitenruimte te verlevendigen en jonge kunst- en cultuurmakers in de stad de kans te bieden een zichtbaar werk in de stad achter te laten. Unaniem kozen zij voor BlingBling als winnaar. Dit unieke kunstwerk is sinds vrijdag 22 juli te bezichtigen aan de Maashaven van Rotterdam Zuid.

Ben je een kunst- en cultuurliefhebber of gewoon nieuwsgierig en wil je BlingBling van dichtbij bekijken, wacht dan niet langer en breng een bezoekje aan de Maashaven. Het is een selfie waard!

Help mee

Helaas is er nog geld nodig om het kunstwerk ook in het donker te laten schitteren. Door ‘s-avonds spotlights te richten op de spiegelende diamant, weerkaatsen de facetten het licht op spectaculaire wijze op de industriële omgeving. Hiermee wordt dit deel van Rotterdam-Zuid onder de aandacht gebracht, verlicht, en verlevendigd.
Help Rotterdam-Zuid om ook ‘s-nachts te blinken door te doneren en ontvang een leuke BlingBling-ketting.

Voor meer info klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *