Achter de schermen van Rotterdam Ahoy

ZieZuid mocht een kijkje nemen achter de schermen van Rotterdam Ahoy en de voorbereidingen van de MTV European Music Awards, oftewel MTV EMA!

Rotterdam Ahoy is een van de grootste overdekte evenementenaccommodaties van Nederland. Voor de meeste Nederlanders is het geen onbekende naam. Ook internationaal gezien is dit evenementencomplex op Rotterdam-Zuid erg populair. Het biedt een groot podium voor internationale concerten en evenementen, zoals dit weekend  MTV EMA.

Om achter de schermen van Ahoy te kijken en zo een beeld te krijgen van de voorbereidingen, treden we  in de voetstappen van Kees de Jong. Kees is Marketing & Communications Manager van Rotterdam Ahoy en werkt hier inmiddels elf jaar. Tijdens onze tour vertelt hij over Ahoy zelf en hoe afwisselend en geweldig zijn werk is. Hij beleeft elke dag anders en dat maakt zijn werk leuk en spannend. Gezien de toffe evenementen die ze huisvesten kan ik mij dat helemaal voorstellen!

Kees de Jong
Kees de Jong

Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy bestaat al een aantal decennia. Het biedt ruimte voor circa 230 evenementen en bijeenkomsten met daarbij 1,5 miljoen bezoekers op jaarbasis. In de tussentijd is dit evenementencomplex een aantal keer uitgebreid en verbouwd. De laatste verbouwing heeft in 2009-2011 plaatsgevonden. Zo is de, in volume, indoor arena zeven meter verhoogd en van een extra tribune voorzien.

Wereldpodium op Rotterdam-Zuid

MTV EMA is het evenement waar veel mensen het hele jaar graag naar uit kijken, met wereldberoemde artiesten, zoals de genomineerden Bruno Mars, AfroJack, Adele en Ariana Grande.  De keuze van de locatie hangt bij de MTV o.a. af van het belang van de sponsoren. Hebben zij  baat bij de stad en het land van de locatie.  Rotterdam Ahoy is dit jaar dus de gelukkige, net als in 1997 toen Rotterdam Ahoy voor het eerst MTV EMA mocht huisvesten. Samen met Rotterdam Partners en gemeente Rotterdam is het ze gelukt om de MTV EMA naar onze mooie stad te halen. Rond om de echte awardshow worden nog veel meer evenementen georganiseerd. Zo is er Run the Trap en vele andere evenementen die de stad muziek laat ademen.

Indoor Arena

MTV EMA is nog niet zover, maar we mochten alvast een kijkje nemen in de hal. Het is nog kaal, leeg, maar errrrug groot. Ruimte voor maar liefst 15.000 man. Hoe de podia voor de show er daadwerkelijk uit komen te zien, blijft nog even een verrassing. Ik zie de mensen al hun vreugde naar hun idool uitschreeuwen “Bruuuuuno” Ik word wakker geschud door de voetstappen van Kees, want hij loopt verder naar de Backstage. Spannend!

Backstage

Daar staan we dan. Echt achter de schermen. Eerst lopen we voorbij een grote collage met posters van toen naar nu. Zo zijn er beelden van grote internationale artiesten te zien van de jaren ‘80 en Andere Hazes die vrolijk met microfoon op de collage schittert. Op deze collage is een stukje geschiedenis van Ahoy te zien. Leuk!

Wereldartiesten op Rotterdam Ahoy

Als we verder lopen, passeren we de kleedkamers van artiesten. Ook deze zien er nog gewoon uit. Maar eenmaal na de metamorfose zijn ook de kleedkamers niet meer te herkennen. Zo wilde Jennifer Lopez de kleedkamer helemaal in het wit met witte rozen.  “Dan ziet het er heel anders uit dan hoe de kleedkamer er eerst uitzag,” vertelt Kees. Naast kleedkamers zijn er diverse ruimtes voor crew, bars en restaurants voor artiesten en crew.

Dressing Room
Dressing Room – het bord waar de kleedkamers worden verdeeld

De tijd vliegt voorbij, want we naderen de uitgang van Ahoy. Kees wijst nog even naar de roze vlaggen die door de zachte wind heen en weer wapperen.  Dat zijn de vlaggen van MTV EMA 2016. Ik kijk nu al uit naar zondag 6 november. Dan kijk ik namelijk live naar MTV EMA 2016. Helaas niet in de arena maar gewoon lekker op de bank, met een zak chips. Fijn dat het door MTV live wordt uitgezonden. Kijk je ook mee?
________________________________________________________________

Vorige week zijn er trouwens Fanaudities geweest waaraan veel mensen hebben meegedaan om een MTV EMA kaartje te winnen. De audities zijn grappig, verrassend en leuk. Zeker waard om naar te kijken. Benieuwd? kijk dan naar de filmrapportage van Open Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *