Later wil ik advocaat worden en op Zuid werken

Vandaag ga ik in gesprek met een zeer getalenteerde en ambitieuze jongen die op Zuid woont en hier ook op school zit. Hij vertelt ons over zichzelf, zijn familie, leven op Zuid en zijn toekomstplannen.

Zuid is leuk

Valentin woont samen met zijn ouders en een zusje van elf in Lombardijen. Hij heeft het aardig naar zijn zin hier. “Hier is het lekker rustig en dichtbij twee grote winkelcentra” zegt hij. Voorheen woonde hij in een flat in Charlois en Schiedam. Nu woont hij in een gezinswoning die volgens hem veel ruimer en leuker is. Hij vindt dat in Lombardijen meer speelplaatsen zijn die kinderen veel plezier bieden. Ook voor jongeren zijn voldoende plekken om sportactiviteiten te beoefenen, vindt hij.

Speelplaats
Speelplaats Rotterdam-Zuid          Foto: Valentin

Hij vindt wonen op Zuid zo leuk dat hij zelfs mensen aanraad om hier te wonen. “Mijn neef heb ik ook overgehaald om op Zuid te wonnen. Nadat hij hier een tijdje op zoek was, heeft hij besloten om definitief op Rotterdam-Zuid te komen wonen”, zegt hij heel trots. Veder is hij erg trots op Zuiderpark waar hij met zijn familie wel eens gaat barbecueën. Ook Ahoy vindt hij geweldig. Als hij er voorbij loopt, maakt hij een paar foto’s van het gebouw.

Rotterdam Ahoy Foto: Valentin
Rotterdam Ahoy          Foto: Valentin

School belangrijker dan sport

Valentin is altijd actief geweest. Zo volleybalde hij regelmatig en bracht hij na school tijd door met vrienden. Gewoon om te sporten of, zoals hij het zo mooi zegt, te chillen. Tegenwoordig heeft hij het super druk, waardoor hij minder tijd heeft om te sporten of te chillen. Op de vraag wat hij allemaal doet, waardoor hij het zo druk heeft, antwoord hij: “Ik zit inmiddels in de tweede klas van HAVO en ik merk dat het steeds moeilijker wordt. Daarom besteed ik meer tijd aan school, want ik vind school belangrijker dan chillen of sporten.”

Rotterdam-Zuid
Rotterdam-Zuid          Foto: Valentin

Liever advocaat dan boekhouder

Valentin vindt het leuk om mensen te helpen met brieven schrijven en boekhouding. Hij zegt heel trots: “Later wil ik advocaat worden en op Zuid werken. Hier hebben mensen mij nodig. Ook heb je mooie plekken om een kantoor te openen. Als ik geen advocaat kan worden, dan ga ik voor de boekhouding.” In zijn vrije tijd helpt hij zijn ouders met brieven en facturen. Ook vrienden en kennissen helpt hij weleens met hun administratie.

Mijn school helpt leerlingen die het moeilijk hebben

Voordat de wens om advocaat te worden uitkomt, moet Valentin de HAVO afmaken. Na de HAVO gaat hij door naar het VWO of HBO. Zijn school, Het Montfort College is erg behulpzaam, zegt hij. Zo biedt de school speciale aandacht aan leerlingen die het moeilijk hebben, zoals anderstaligen. Ook Valentin is een anderstalige, maar als ik hem hoor spreken, valt dat totaal niet op. Een talentvolle jongen die goed Nederlands spreekt, weet wat die wilt en via welke wegen hij dat moet bereiken. Daar mag hij en zijn gezin zeker trots op zijn.

Foto: Valentin
Zuidplein          Foto: Valentin

___________________________________________________________________________________________________

Woon je ook op Zuid en wil je graag je trots uiten, neem dan contact op met ZieZuid. Wie weet verschijnt jouw verhaal op ZieZuid.

2 thoughts on “Later wil ik advocaat worden en op Zuid werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *