Top 5 blogs van 2016

ZieZuid schrijft wekelijks mooie verhalen over Rotterdam-Zuid. Heb je ze gemist, geen ramp. Hieronder lees je onze top 5 blogs van het afgelopen jaar.

1. Dinner in the Sky, een terugblik

Het ZieZuid en Tafel op Zuid Dinner in the Sky  was op 3 december een groot succes. Dit culinaire event op Rotterdam-Zuid heeft veel belangstelling opgewekt bij zowel Zuiderlingen als Noordelingen.  Er zijn aardig wat berichten verschenen over het diner op grote hoogte. Zo heeft Thijs, Vlogger van Open Rotterdam, een mooi filmpje gemaakt tijdens zijn diner. Ben je niet bij geweest, geen probleem! Lees hier de terugblik op de dag.

Daar hang je dan..
Daar hang je dan..

2. Achter de schermen van Rotterdam Ahoy

ZieZuid mocht een kijkje nemen achter de schermen van Rotterdam Ahoy en de voorbereidingen van de MTV European Music Awards, oftewel MTV EMA! Om achter de schermen van Ahoy te kijken en zo een beeld te krijgen van de voorbereidingen, treden we in de voetstappen van… Lees meer op: Achter de schermen van Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy door de jaren heen
Rotterdam Ahoy door de jaren heen

3. De reis naar de culinaire plekjes en cafés van Zuid

De multiculturele kant van Rotterdam is niet enkel te herkennen aan de mensen met diverse achtergronden, maar ook aan de diversiteit in cafés en restaurants. Kom, ik neem je mee naar aantal plekjes op Zuid die bekend staan om hun heerlijke lekkernijen en gezelligheid. Lees hier meer over.

Restaurant Helai - Afghaanse keuken
Restaurant Helai – Afghaanse keuken

4. Later wil ik advocaat worden en op Zuid werken

Vandaag ga ik in gesprek met Valentin, een zeer getalenteerde en ambitieuze jongen die op Zuid woont en hier ook op school zit. Hij vertelt ons over zichzelf, zijn familie, leven op Zuid en zijn toekomstplannen. Hij vindt het leuk om mensen te helpen met brieven schrijven en boekhouding. Hij zegt heel trots: “Later wil ik advocaat worden en op Zuid werken. Hier hebben mensen mij nodig. Lees hier meer over.

Rotterdam-Zuid - Foto: Valentin
Rotterdam-Zuid – Foto: Valentin

5. Een wandeling door Katendrecht

Niets is leuker dan reizen. Zo ontmoet ik twee reizigers uit België die net als ik op ontdekkingstocht zijn op Rotterdam-Zuid. Deze tocht is georganiseerd door Teun de Booij van Dit is Zuid. Hij neemt ons mee naar Katendrecht; Dé plek op Rotterdam-Zuid. Lees hier meer over.

Verhalenhuis Belvédére
Verhalenhuis Belvédére

____________________________________________________________________________________________________

Klik hier voor meer blogs van ZieZuid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *