Uit eten op Zuid: 9 verrukkelijke tips

Rotterdam-Zuid zit in de lift en dat merk je ook op het culinaire vlak. Je kunt er geweldige restaurants bezoeken uit vrijwel alle windrichtingen. ZieZuid zocht uit waar je moet eten met de feestdagen (of anders een keer in het nieuwe jaar).

03-Obba
Raar maar waar: restaurant Obba in een container.

Tip 1 – Obba – Luxe in een container

In de categorie raar maar waar: het Turkse restaurant Obba. Dit restaurant is gevestigd in een container aan de kade van de Rijnhaven. Dat klinkt misschien niet heel aantrekkelijk maar laat je hierdoor niet van de wijs brengen. Obba is altijd top. Het eten, de inrichting, de service en het uitzicht zorgen iedere keer weer voor een geslaagd etentje.
Waar? Hillelaan 2
http://www.obba.nu

Tip 2 – Brasserie Koriander – Lekker landelijk

Alsof je bij een brasserie in een klein dorp in Zuid-Frankrijk aan het eten bent: zo voelt een etentje bij brasserie Koriander. Hier wordt het bourgondische leven gevierd. Met kippetjes uit de oven, jachtschotels, varkenshaas en ossenhaastournedos op de menukaart is het hier prima toeven.
Waar? Kromme Zandweg 79
http://www.brasseriekoriander.nl

Tip 3 – Grand Café Rustburcht – Service sinds 1938

Dit restaurant is er één van de oude stempel. Service en kwaliteit staan hier hoog in het vaandel. Maar dat maakt Rustburcht geen ‘moeilijk’ restaurant. Iedereen is hier welkom. Je kunt er dan ook al vrij voordelig aan de hap, zo heb je hier al een dagschotel voor een tientje. Voor de vleesfans: vraag er naar de wildkaart.
Waar? Strevelsweg 744-746
http://www.rustburcht.nl

04-Itami-1
Itami is de place to go op Zuid voor sushi.

Tip 4 – Itami – Sushi van niveau

Voor sushi kun je natuurlijk naar Shabu Shabu of een andere keten. Niets mis mee. Maar wil je echt een keer hele lekkere sushi eten, dan moet je naar Itami. Bij het Japanse fingerfood die je hier voorgeschoteld krijgt, eet je gegarandeerd je vingers op.
Waar? Prinsendam 182
http://www.restaurantitami.nl

Tip 5 – Wah Jing – Heerlijke Dim Sum

Dim Sum zijn kleine Chinese gerechtjes. Ze worden gestoomd, gewokt of gefrituurd. Samen vormen ze een hemelse maaltijd. Bij Wah Jing beheersen ze deze Chinese culinaire kunst tot in de perfectie.
Waar? Bierens de Haanweg 34-36
http://www.wahying.nl

01-allure
Een bezoekje aan Allure is altijd iets bijzonders.

Tip 6 – Allure – Culinair aan de haven

Je kent ze wel, die foto’s van die prachtig opgemaakte borden met eetbare bloemetjes, saus in kunstzinnige strepen en een perfect mini-stukje vlees. Voor dat soort hoogstandjes moet je bij Allure, gelegen in het schitterende entrepotgebied, zijn. Het ideale restaurant om speciale gebeurtenissen te vieren.
Waar? Cargadoorskade 107
http://www.restaurant-allure.nl

Tip 7 – Masala Tandoori – Van mild tot pittig

Indiaas eten staat er om bekend dat het nogal aan de hete kant is. Daar kan niet iedereen tegen. Bij Masala Tandoori houden ze daar gelukkig rekening mee. Van ieder gerecht is namelijk een mild versie te bestellen. Of juist een hele pittige. Dat kan ook.
Waar? Wevershoekstraat 59b
http://www.masalatandoori-rotterdam.nl

02-Trattoria-Borga-d'aneto
Het terras van Trattoria Borga d’aneto heeft het beste uitzicht van Zuid.

Tip 8 – Trattoria Borga d’aneto – De beste Italiaan van Zuid

De Italiaanse keuken draait om verse ingrediënten en zelfgemaakte producten. Dat hebben ze bij Borga d’aneto heel goed begrepen. In dit uithoekje van Zuid, vlak achter Unilever, heb je misschien wel het mooiste restaurantuitzicht over de Maas. Ga er eens langs.
Waar? Nijverheidstraat 2
http://www.borgodaneto.nl

Tip 9 – Deliplein – De culinaire hemel

Het Thaise Delibird, Vislokaal Kaap, het Franse Bistro Du Bac, het grandioze vleesrestaurant CEO Baas van het Vlees, het altijd gezellige Kwiezien, het Italiaanse Burro e Salvia en dan ook nog de Fenix Food Factory: op en rond het Deliplein zit echt voor ieder wat wils. Zie Zuid nam er eerder al een kijkje:
http://www.ziezuid.nl/deliplein-het-culinaire-plein-van-zuid/
Waar? Deliplein
http://www.kaapbvd.nl/artikel/107/de-restaurants-aan-deliplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *