Bouw “Hart van Zuid” van start

We hebben het al eerder besproken, maar nu is het moment echt daar; de bouw van Hart van Zuid is officieel gestart!

Het gebied rond het Zuidplein en Ahoy wordt volledig op de schop genomen. Het gebied moet een combinatie worden van veel verschillende doeleinden; cultuur, sport, winkelen, horeca, congressen en overnachten.

Nieuwe mogelijkheden

Als eerste projecten zijn de verbouwing van een voormalig deelgemeente kantoor tot een 50-meter zwembad (de enige van Rotterdam!) en de uitbreiding van het Hoornbeeck College. Ook Rotterdam Ahoy begint al snel met haar renovatie en uitbreiding. Zo bouwen ze een internationaal congrescentrum en een muziekhal. Op hetzelfde terrein is daarnaast ook ruimte voor een viersterren hotel en een bioscoop.

De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van Hart van Zuid. Aan deze straat wordt ook een ‘kunstpand’ gebouwd. Hier zullen theater Zuidplein en een bibliotheek naar toe verhuizen. Ook wordt dit alles beter toegankelijk met het openbaar vervoer; het knooppunt van de bus en de metro wordt volledig vernieuwd.

Met deze ontwikkelingen wil de gemeente Rotterdam een volwaardig centrum voor Zuid creëren. De ontwikkelingen worden in verschillende fases uitgevoerd en zijn in 2021 klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *