De reis naar de culinaire plekjes en cafés van Zuid

De multiculturele kant van Rotterdam is niet enkel te herkennen aan de mensen met diverse achtergronden, maar ook aan de diversiteit in cafés en restaurants. Kom, ik neem je mee naar aantal plekjes op Zuid die bekend staan om hun heerlijke lekkernijen en gezelligheid.

Koffiehandel Pretoria

Ben je een echte koffieliefhebber, of wil je een uitje organiseren door een workshop bij te wonen, dan ben je bij de Pretoria op de juiste plek. Van een milde koffie tot een espresso met een bite, hier kun je terecht voor allerlei soorten koffiesmaken. Ook voor een lekker ontbijtje of een luxe brunch hoef je niet naar een trendy café in Italië. Hier kun je jezelf tijdens of na een dagje Afrikaandermarkt verwennen met ontbijtje, uitgebreide brunch of een broodje met een verse jus d’orange. Of uiteraard een goed kopje Italiaanse koffie. Creatieve types kunnen hier zelfs de titel Koffiespecialist behalen. Pretoria biedt namelijk workshops aan om alleen of samen met een groep te leren hoe je echte Italiaanse koffie maakt. Zo kom je ook achter de geheimen van Latte Art, ofwel koffieschuim figuren. Als bewijs voor goede inzet, krijg je een Barista Diploma uitgereikt.

Koffiehandel Pretoria
Koffiehandel Pretoria

Adres
Bloemfonteinstraat 78
3072 HK Rotterdam
www.pretoriaespressobar.nl

Kopi SoeSoe

Soms heb je niets anders nodig dan koffie en muziek. Bij Kopi SoeSoe, de gezellige ontmoetingsplek in Katendrecht, is dit makkelijk te realiseren. Naast een kop koffie kun je namelijk ook genieten van live optredens. Kopi SoeSoe is in Indisch ‘koffie met melk’. Een heel authentiek recept dat ook in India en andere delen van de wereld bekend staat. Door de geur van de kardemomzaad en geconcentreerde melk krijgt de koffie niet alleen een heerlijke geur, maar ook een samenstelling die rijk is van smaak. Ook de ijs variant van Kopi SoeSoe is aan te raden,vooral tijdens de warme dagen. Ga even langs, bestel je koffie, ontmoet muzikale talenten en geniet van de muziek. Zo simpel is het!

Adres
Sumatraweg 15 (Deliplein, Katendrecht)
3072 ZP Rotterdam
www.kopiesoesoe.nl

Helai

Wellicht nog niet zo geïntegreerd als de Chinese keuken, maar in het Afghaanse restaurant Helai op de Veranda voel je helemaal thuis. Naast de gastvrijheid waar Afghanen bekend om zijn biedt de Afghaanse keuken heerlijke traditionele gerechten aan. Zo heb je keuze tussen ambachtelijke deegwaren, gevuld met groente, aardappelen en of vlees. Als hoofdgerecht mag je rekenen op typisch Afghaanse rijst of vleesgerechten met in de traditionele oven gemaakte brood. Dun, maar vol van smaak. Ook de kebabsoorten behoren tot de meest traditionele gerechten die met veel zorgzaamheid worden bereid. Ook als je vegetariër bent, hoef je geen zorgen te maken. Er is genoeg keuze tussen vegetarische gerechten en Afghaanse soepen.

Afghaanse keuken
Afghaanse keuken

Adres
Piet Smitkade 160
3077 MJ Rotterdam
www.helai.nl

Grand Café Champs Elysees

Voor de echte Rotterdamse wijn en theaterdiner moet je bij de Grand Café Champs Elysees zijn. Het is niet in Parijs, maar in de wereldstad Rotterdam. Om precies te zijn, op Rotterdam-Zuid. Hier kun je lunchen, dineren en genieten van live talkshows (“Toksjoo”). Dus voor Pauw en Witteman hoeven we niet helemaal naar Amsterdam! Tijdens een talkshow bij Grand Café komen net zoals bij de Pauw en Witteman alle interessante onderwerpen en mensen aan bod. Denk aan muzikanten, dichters, sporters, schrijvers, journalisten en veel andere interessante zaken die zo’n theatrale avond interessant en spannender maken. Wil je zo’n avond meemaken, kijk dan op www.champselysees.nl

Adres
Gooilandsingel 7
3083 DP Rotterdam
www.champselysees.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *