Rotterdammers genieten op 50 meter hoogte van ‘ toch wel mooi Zuid ’

Rotterdam, 3 december 2016 – “Ah, nu zie ik het. Toch wel mooi, dat Zuid. Ik kende Rotterdam-Zuid wel, maar vanaf deze hoogte is het een hele andere beleving. En heel veel lekkers op het gebied van Food. Nu weet ik waar ik moet zijn voor lekker eten op Zuid”, aldus een lachende en zichtbaar genietende Noorderling. Zij behoorde tot de totaal 132 uitverkorenen die zaterdag deelnam aan Dinner in the Sky op het terrein van Rotterdam Ahoy. Het etentje op 50 meter hoogte is een voorproefje op het tweedaagse culinaire event, Tafel op Zuid, dat in maart 2017 plaatsvindt. Beide ludieke evenementen zijn geïnitieerd door ZieZuid in het kader van haar gebiedsmarketingcampagne, met als doel de mooie kanten en kwaliteiten van Rotterdam-Zuid zichtbaar te maken. Geen overbodige luxe gezien de vaak negatieve berichtgeving over dit stadsdeel en de uitkomsten van het vorig jaar gehouden onderzoek “Hoe goed kent de Rotterdammer zijn stad?”. Hierbij gaven inwoners uit Rotterdam-Noord de overkant van de Maas slechts een 5,6.

Dinner in the Sky op Zuid
Dinner in the Sky op Rotterdam-Zuid

Dinner in the Sky

Aan een grote tafel, hoog bungelend aan een hijskraan, werd zaterdag gekookt, gelachen, gegeten, gedronken en aandachtig geluisterd naar Gijsbregt Brouwer, oprichter van het culinair platform De Buik van Rotterdam. Hij vertelde over de parels van Zuid. “Die zijn er absoluut”, zegt Elsbeth Haveman van de organisatie ZieZuid. “We willen af van het negatieve imago van Zuid en willen samen met de partners van ZieZuid en de inwoners van Rotterdam toewerken naar een ongedeelde stad waar we ons allemaal Rotterdammer voelen en trots op zijn. Dinner in the Sky en volgend jaar het culinaire evenement Tafel op Zuid dragen daar absoluut aan bij. Want ook op het gebied van vrijetijdsbesteding en horeca heeft Zuid veel te bieden. Gezien de opkomst, de aandacht en het enthousiasme voor Dinner in The Sky, durf ik wel te zeggen dat we in deze missie zijn geslaagd.”

Dinner in the Sky, hoog in de hemel van Rotterdam-Zuid
Dinner in the Sky, hoog in de hemel op Zuid

 

Hoofdgerecht - Dinner in the Sky
Hoofdgerecht – Dinner in the Sky

Rotterdam Ahoy levert bijdrage aan positieve blik Rotterdam-Zuid

Rotterdam Ahoy, als een van de partners van ZieZuid, heeft haar terrein ter beschikking  gesteld voor Dinner in the Sky. “We willen graag onze bijdrage leveren aan een meer positieve blik op Rotterdam-Zuid. Het gebied rondom Ahoy en winkelcentrum Zuidplein wordt in de toekomst het tweede stadshart van Rotterdam, genaamd Hart van Zuid. Er wordt al flink gebouwd en verbouwd, dat konden we vanaf boven aan de eettafel goed zien. Het wordt een prachtig gebied met pleinen, restaurantjes en een vernieuwd Ahoy”,  aldus Jos van der Vegt, president-commissaris van Rotterdam Ahoy.

Tafel op Zuid

Al met al een geslaagde dag! Kon je er niet bij zijn? Houd ZieZuid en Tafel op Zuid in de gaten voor updates over het Tafel op Zuid evenement in maart 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *