Genieten… aan het Water

De seizoensopening van het Paviljoen… aan het Water, de eerste publieke plek aan het waterfront van Charlois is inmiddels een feit. Medio april zijn de deuren van het Paviljoen feestelijk geopend. Bij het Paviljoen… aan het Water kun je lekker eten, mooie projecten opstarten, interessante mensen ontmoeten en nog veel meer. Nieuwsgierig?

Paviljoen aan het Water is een initiatief van Vitibuck Architects en Stedelinks010. Het doel van deze culturele projectruimte is om samen met bewoners, ondernemers en beleidsmakers een hechte en langdurige verbinding te creëren tussen haven en wijk. Het is een ideale plek voor presentaties, tentoonstellingen en sociale bijeenkomsten. De plek voor ieder Rotterdammer die gepassioneerd is om de mooie dingen van Zuid te delen en anderen hier onderdeel van te maken.

Vers, lekker en betaalbaar eten

Het Paviljoen dient ieder weekend als pop-up restaurant. Ieder weekend kun je hier heerlijk genieten van lekker vers en betaalbaar eten. Het drie-gangen menu is elk weekend anders. Zo eet je het ene weekend Italiaans en het andere weekend Turks. Ook barbecueën behoort tot een van de lekkernijen. In de winter maakt het Paviljoen zich ook nuttig. Dan w productieruimte voor bepaalde ondernemers, zoals kunstenaars. Daarnaast is het ook platform voor initiatieven uit de wijk. Picknick Charlois was een van de initiatieven die voor de tweede keer werd georganiseerd.

Het Paviljoen aan het water
Het Paviljoen aan het water

Thuisbioscoop, Brunch en Wereldmuziek

Dit seizoen zijn er nieuwe leuke dingen te beleven. Zo kun je ook een filmpje kijken. Twee keer in de maand is er namelijk een bioscoop.  Zo wordt op 25 mei de film Night on Earth gedraaid. Het is een Amerikaanse komische dramafilm uit 1991 van Jim JarmuschKijk voor data en tijd op de Facebook pagina van het Paviljoen. Elke laatste zondag van de maand is ereen uitgebreid brunch buffet en op vrijdagavond kun je genieten van wereldmuziek aan het Water. Diverse muziekanten uit Charlois nemen je mee op wereldreis langs verschillende culturen.

En last but not least; of je nu aan het eten bent of gewoon met je drankje aan het Socializen, de Rotterdamse Skyline geeft altijd een prachtig uitzicht.

Uitzicht met Rotterdamse Skyline
Uitzicht met Rotterdamse Skyline

Informatie

Wil je binnenkort wat eten of met je vrienden een filmpje kijken in de thuisbioscoop, kijk dan voor meer informatie op de website van Het Paviljoen… aan het water. Voor data en tijden kun je ook kijken op de Facebookpagina van het Paviljoen.

E-mail: info@charloisaanhetwater.nl
Telefoonnummer: 06-45734990 (alleen in het weekend)
Adres: Brielselaan 157, 3081 AC Rotterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *