ZieZuid krijgt steun van de volgende

trotse partners

Samen de stad sterker maken

De Rabobank staat als coöperatieve bank midden in de samenleving. Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij participeren in initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid, duurzaamheid en economische vitaliteit van de gemeenschap.

Dat doen we door klanten en partijen bij elkaar te brengen en door zelf actief deel te nemen aan allerlei initiatieven. Dat is het onderscheidend vermogen van de, dichtbij en betrokken, Rabobank.

Rotterdam Partners heeft als doel de Rotterdamse en regionale economie te versterken en doet dit vooral door te sturen op imago en het promoten van de regio Rotterdam voor bestaande en toekomstige bewoners, bezoekers en bedrijven.

Omdat Rotterdam-Zuid op dit moment met name geassocieerd wordt met problematiek, en de pareltjes op Zuid onderbelicht blijven, draagt Rotterdam Partners graag bij aan ZieZuid. Door betrokkenheid bij ZieZuid wil Rotterdam Partners de kennis van Zuid binnen de eigen organisatie vergroten en het moois dat dit deel van de stad te bieden heeft meenemen in de citymarketing richting (toekomstige) bezoekers en bewoners.

Dit is Zuid logo

Dit is Zuid is een club enthousiaste Zuiderlingen die Rotterdam-Zuid op een informatieve manier promoot. Dit is Zuid geeft rondleidingen door wijken en gebouwen op Zuid, organiseert evenementen en educatieprojecten en heeft een eigen informatiebalie waar informatie te verkrijgen is over Rotterdam-Zuid.

Onder het mom van “op z’n Rotterdams; hand in hand” gaat Dit is Zuid samenwerkingen aan met diverse partners, van huiskamermusea tot universiteiten en van jongeren uit de wijk tot multinationals. Door deze samenwerkingen aan te gaan ondersteunt Dit is Zuid op een duurzame manier dit prachtige deel van de stad in haar ontwikkeling.

Dit is Zuid bevindt zich aan de Maashaven Zuidzijde 2 (in RAAF) te Rotterdam-Zuid.

Rotterdam Ahoy is een unieke accommodatie in Nederland vanwege de combinatie van een indoor arena (de Ahoy Arena), Beurs- en Evenementenhallen en een Congres- & Vergadercentrum. De Ahoy Arena wordt veelal gebruikt voor entertainment, sport, concerten en business events. In de zes Beurs- & Evenementenhallen vinden (inter)nationale beurzen en evenementen plaats.

Ahoy levert graag haar bijdrage  aan een meer positieve blik op Rotterdam-Zuid. Al meer dan 45 jaar organiseert Ahoy prachtige en spraakmakende evenementen. Jaarlijks bezoeken ca. 1,3 miljoen mensen onze accommodatie “op Zuid”. Via ZieZuid willen wij deze bezoekers graag attenderen op de ongekende mogelijkheden van en op Rotterdam-Zuid.

Stichting de Verre Bergen

Stichting De Verre Bergen stelt kennis en kapitaal voor gedurfde ideeën beschikbaar. Sinds 2011 zetten wij ons in voor een sterker en beter Rotterdam. We werken hiervoor samen met initiatiefnemers om programma’s te ontwikkelen, uit te voeren en op effectiviteit te onderzoeken.

De programma’s hebben met elkaar gemeen dat ze op een innovatieve manier maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Een groot deel van de programma’s richt zich op onderwijs en de ontwikkeling van jongeren, maar wij investeren ook in thema’s zoals sportparticipatie en de culturele sector. De aanpak die we hierin hanteren is zakelijk; we zien deze programma’s als investeringen die een maatschappelijk rendement opleveren.

Omdat we het belangrijk vinden dat de programma’s gebaseerd zijn op bestaande kennis èn nieuwe kennis opleveren, speelt onderzoek een grote rol in de verschillende fasen van ons werk. Ons fonds bestaat uit privaat geld van een Rotterdamse ondernemersfamilie. Deze achtergrond maakt ons onafhankelijk van donateurs en de overheid. Meer informatie over onze werkwijze en programma’s, klik op ‘Lees meer’.

Hogeschool InHolland

Hogeschool Inholland heeft een langdurige en warme relatie met Rotterdam Zuid. Inholland is de enige Hogeschool op Zuid. En dat is geen toeval. Destijds is bewust gekozen voor deze mooie plek aan de Rijnhaven. Een plek die toen al volop in ontwikkeling was en vandaag de dag nog steeds.

Ongeveer 20% van de studenten bij Inholland Rotterdam, woont ook op Zuid. Velen lopen hier stage, doen onderzoek en vinden een baan in dit deel van Rotterdam. Zoals studenten die een mediaproductie maakten voor Feijenoord, een bedrijfsfilm voor het Havenbedrijf of studenten die vanuit ons leerwerkbedrijf Zuid Onderneemt ondernemers op de Beijerlandse Laan helpen in de alledaagse praktijk op het gebied van marketing, bedrijfsvoering en veiligheid. Het gebeurt hier en we zijn daar trots op.

Verbindend, ondernemend en toegankelijk zijn belangrijke waarden binnen onze Hogeschool en we geven ons onderwijs vorm rond de relevante thema’s gezond, creatief en duurzaam. Binnenkort gaan er nog meer spannende en ondernemende dingen gebeuren in ons pand. Dus hou ons in de gaten, we nodigen u graag uit.

STC-Group logo

De STC-Group is dé verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Daarnaast verzorgt de STC-Group cursussen en trainingen voor professionals. Leren door te ervaren staat bij ons voorop. In onze praktijkruimten en simulatoren ontdekken jongeren wat hen in hun toekomstige werkomgeving te wachten staat.

De STC-Group is internationaal actief en heeft locaties in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in mainport Rotterdam.

Woonstad Rotterdam logo

Er worden al vele jaren voornamelijk negatieve berichten over het gebied Rotterdam-Zuid uitgelicht in de media. Door de problematiek die er in het verleden heeft geheerst, en nog steeds heerst, lijkt hier voornamelijk de nadruk op te liggen. Deze grote stroom aan negatieve berichtgeving heeft een duidelijke weerslag op de ontwikkeling van de wijken op Rotterdam-Zuid. Wij merken dit in de populariteit van het gebied, en daarmee indirect ook in de waarde ontwikkeling van ons vastgoed in het gebied.

We steken met een groot aantal partijen veel tijd, energie en geld in het verbeteren van de wijken op Rotterdam-Zuid. Desondanks blijft er voornamelijk negatieve berichtgeving over het gebied komen. Wij willen hier een positief tegengeluid op laten horen. Laten zien dat er ook mooie dingen te zien zijn. Mooie initiatieven, goede ontwikkelingen, positieve verhalen en mooie plekken in de wijken. We willen laten zien dat niet heel Rotterdam-Zuid hetzelfde is, maar dat het evenals het stadsdeel van Rotterdam boven de Maas bestaat uit verschillende wijken, met verschillende identiteiten en tevreden bewoners.

Woonbron is een wooncorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Nissewaard, Delft en Dordrecht. Wij zorgen in gevarieerde wijken voor passende huisvesting voor hen die ons nodig hebben. Voor onze bewoners zijn wij partner in prettig wonen. Vandaag voor morgen.

Graag leveren wij onze bijdrage aan een meer positieve kijk op Rotterdam-Zuid. Want wij geloven in de kracht van Zuid en haar bewoners. Via Zie Zuid willen we deze samen met onze partners tot uitdrukking brengen.