Rotterdam-Noord kent Rotterdam-Zuid onvoldoende

Noord kent Zuid onvoldoende

Vorige week werd bekend dat Rotterdam op vijf staat in de steden-top-10 van de Lonely Planet. We zijn als Rotterdammers trots op deze benoeming. Maar de Maasstad lijkt zeker niet alleen voor toeristen een must-see, voor Rotterdammers zelf ook. Het gros van de inwoners lijkt de stad onvoldoende te kennen, vooral Rotterdam-Zuid komt er bekaaid vanaf in Noord. Maar liefst 89% van de noorderlingen kan de Botanische Tuin niet thuisbrengen, 58 procent weet niet waar het Zuiderpark ligt en 44 procent kan niet uit de voeten met de populaire Fenixloodsen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Ruigrok | NetPanel in opdracht van Woonstad Rotterdam.

Uit het onderzoek blijkt verder dat meer dan de helft (53%) hooguit een keer per kwartaal naar Rotterdam-Zuid gaat. Niet meer. De belangrijkste redenen om te gaan, zijn om te winkelen (37%) en voor familiebezoek (22%). Andere aanleiding volgens inwoners uit Rotterdam-Noord om Zuid spontaan te bezoeken zijn Feyenoord, de bioscoop en het theater. Dat onbekend onbemind maakt blijkt ook uit het cijfer dat de noorderlingen aan het stadsdeel Zuid geven: 5,6.

En daar willen we met het initiatief ZieZuid verandering in brengen. Dat cijfer willen we omhoog krikken en dat moet lukken, want Rotterdam-Zuid is ‘gerser’ dan menigeen denkt. Zoals eerder aangekondigd zal Mitchell Daamen de komende weken op dit blog de mooie plekken, bijzondere initiatieven en inspireren mensen van Zuid laten zien. Daarnaast willen we je ook aanmoedigen om regelmatig hier een kijkje te nemen, want hier worden alle mooie foto’s die zijn getagd met #ziezuid worden geupload. En schroom natuurlijk niet om zelf af en toe ook een foto op Instagram te delen!

2 thoughts on “Rotterdam-Noord kent Rotterdam-Zuid onvoldoende

  1. Pingback: Kom naar ‘Rotterdam-Zuid in de spotlights’! - ZieZuid

  2. Pingback: In beeld: De 10 mooiste plekken van Rotterdam-Zuid - ZieZuid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *