Rotterdam-Zuid Event

ZieZuid heeft met trots al meerdere evenementen georganiseerd. Hieronder vind je een overzicht hiervan.

Houd ons in de gaten voor nog meer toffe evenementen en wedstrijden!

“Als je goed kijkt, zie je mooie dingen”

Hoe haal je mensen van Noord naar Zuid? Hoe overtuig je ze dat daar ook mooie dingen zijn?

Op zaterdag 31 oktober 2015, een marktdag, zette ZieZuid een enorme bril neer naast de Markthal.Via de bril was er een live verbinding met de markt op het Afrikaanderplein en het Deliplein. Jack Kerklaan en Tim Hartog overtuigden voorbijgangers om naar Zuid te komen. Met speciale ZieZuid busjes werden mensen van Noord naar Zuid gebracht. En wat bleek, daar was het eigenlijk ook wel heel erg leuk!

Bril ZieZuid

Fotowedstrijd #ZieZuid & Rotterdam-Zuid in de Spotlights

Van november tot december 2015 organiseerde ZieZuid op Instagram een fotowedstrijd. Instagrammers konden hieraan meedoen door hun foto’s van Rotterdam-Zuid te taggen met de hashtag #ZieZuid. We kregen honderden inzendingen met allemaal mooie plekken op Zuid binnen! Op vrijdag 8 januari zette burgemeester Aboutaleb de tien populairste plekken (en de makers van de foto’s) letterlijk in de spotlights. Hieronder een impressie van hoe dat eruit zag. Heb jij ook mooie foto’s van Zuid? Blijf ze delen met #ZieZuid!

De winnaars van de fotowedstrijd vind je hier:

Winnaars fotowedstrijd

Expositie Stadhuis

Omdat de burgemeester zo enthousiast was van de foto’s uit de fotowedstrijd, bood hij aan om ze tijdelijk een plekje te geven in het Stadhuis. Natuurlijk een hele eer! Iedereen die binnenkwam en zich moest melden bij de balie kon de prachtige werken bewonderen. Ze hebben hier van 18 februari tot 3 maart 2016 gehangen.

Rotterdam-Zuid Event in de Spotlights

Dinner in the Sky

Veel mensen denken bij Rotterdam-Zuid nu niet bepaald aan lekker eten. ZieZuid bewijst het tegendeel! Met Dinner in the Sky op 3 december 2016 hebben 132 gelukkigen de culinaire kant van Zuid mogen ervaren op 50 meter hoogte. Dit gaf uiteraard gelijk ook een waanzinnig uitzicht! Chefs van Obba, Allure, Café Rotterdam, De Hef, Las Palmas, Meziz en De Harmonie verzorgden onder deze bijzondere omstandigheden heerlijke gerechten.

Lees hier meer over Dinner in the Sky. Dinner in the Sky was een voorproefje voor Tafel op Zuid in maart 2017.

Dinner in the Sky

Tafel op Zuid

Een weekend lang smullen, wie wil dat nou niet? 25 en 26 maart 2017 stond er een lange eettafel op het Deliplein. Acht culinaire ondernemers uit Zuid zetten weer hun beste beentje voor om al het lekkers van Zuid te serveren. Wie op tijd kwam kon hier gratis aanschuiven voor een verrukkelijk maal van de Matroos en het Meisje, Bistrot du Bac, Obba, Las Palmas, Allure, Café Rotterdam, Wijkkeuken van Zuid of SharpSharp. Wie te laat was kon de buik vol eten bij de andere standjes op het plein, van onder andere Meziz en Booij Kaasmakers. In combinatie met het prachtige weer was dit een heerlijke opening van het festival seizoen!

Tafel op Zuid